icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Tilburg

Tilburg PV-park

Op de sheddaken van de historische NS-werkplaats te Tilburg heeft HOMIJ DEC een PV-installatie van 189 kWp gerealiseerd. Het systeem wekt jaarlijks 160.000 kWh op, genoeg om 45 huishoudens te voorzien van elektriciteit.

Energieopbrengst
160.000 kWh per jaar

Voor dit systeem zijn 890 Suntech STP 205 panelen geplaatst die een totaal vermogen realiseren van 182.450 Wattpiek. De zonnepanelen zijn op het dak geplaatst door middel van een aluminium draagconstructie voor bevestiging op pannendaken. Het systeem is aangesloten op Mastervolt XS2000 omvormers. 

 

HOMIJ DEC ontwikkelde het systeem en verzorgt gedurende een periode van 15 jaar de financiële en technische exploitatie. Gemeente Tilburg treedt gedurende de exploitatieperiode op als afnemer van de opgewekte zonne-energie.